τελευταια νεα
ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΤρΠλημΑθ 4920/2013: Συκοφαντική δυσφήμιση αλλοδαπού δια του τύπου με αφίσα προσβλητικού περιεχομένου κατά τη ήθη στη χώρα καταγωγής

Pinterest LinkedIn Tumblr

Καταδίκη του κατηγορουμένου για τις πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου από κοινού και εξύβρισης δια του τύπου από κοινού, ο οποίος τύπωσε αφίσες και κόλλησε αυτές στην περιοχή της Ομόνοιας και στους γύρω δρόμους, στις οποίες ήταν γραμμένο στη Βεγγαλική γλώσσα κείμενο που ανέφερε ότι ο μηνυτής  …, ως πρόεδρος της επιτροπής των εκλογών και τα μέλη αυτής, δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και αντί να εκλεγεί ο … στο διοικητικό συμβούλιο του υπό ίδρυση επιμελητηρίου, που είχε πάρει ικανούς ψήφους προς τούτο, εκλέχθηκε ο …που δεν είχε πάρει ικανούς ψήφους. Για το λόγο αυτό δίδεται στον … σαν δώρο τα παπούτσια αυτά”. Στις αφίσες που κόλλησε ο κατ/νος ήταν τυπωμένη η φωτογραφία του εγκαλούντος φορώντας ένα περιδέραιο από αθλητικά παπούτσια. Στη χώρα καταγωγής τους, η ενέργεια αυτή του κατ/νου θεωρείται προσβολή αν κάποιος φοράει κολιέ από παπούτσια και σημαίνει ότι έπραξε κάποια αδικία, γενικά κάτι κακό.

Την ενέργεια του αυτή έκανε ο κατηγορούμενος προκειμένου να βλάψει την τιμή και την υπόληψη του μηνυτή ενώ τα όσα ισχυρίστηκε γι’αυτόν είναι ψέματα και αυτός γνώριζε ότι είναι ψέματα αλλά παρολαυτά τα ισχυρίστηκε ενώπιον τρίτων και ιδίως της αφίσες αυτές της είδαν πολλά μέλη της κοινότητας τους που ζουν στην Αθήνα, ενέργεια η οποία είχε ως αποτέλεσμα την προσβολή της τιμής και της υπόληψης του μηνυτή.

Το πλήρες κείμενο της απόφασης δημοσιεύεται στο υπό έκδοση τεύχος 2-3/2014 της Επιθεώρησης Μεταναστευτικού Δικαίου

Write A Comment