τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος στα επιδόματα στέγασης για ανέργους μετανάστες της Ε.Ε., βάζει η Βρετανία

Pinterest LinkedIn Tumblr

Με άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Daily Mail, η υπουργός Εσωτερικών Τερίσα Μέι και ο υπουργός Εργασίας και Συνταξεων Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, ανακοίνωσαν το τέλος στην παροχή κρατικών επιδομάτων στέγασης σε άνεργους-μετανάστες από άλλες χώρες της Ε.Ε., από τον Απρίλιο κάνοντας λόγο για “αισχρή προδοσία” κατά των βρετανών εργαζομένων.

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης Κάμερον σχετίζεται, όπως υποστηρίζουν οι δύο υπουργοί στο γεγονός ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Βρετανοί εργαζόμενοι εκτοπίζονται από μετανάστες. Με το νέο σύστημα, όπως σημειώνουν στο άρθρο τους οι δύο υπουργοί, θα τεθεί τέλος σε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το σύστημα.

Η κίνηση αυτή έρχεται σαν συνέχεια της αντιδικίας που προέκυψε ανάμεσα στην Ε.Ε. και τη Βρετανία, σχετικά με την άρση των περιορισμών για τη μετακίνηση και την αναζήτηση εργασίας από Ρουμάνους και Βούλγαρους υπηκόους. Έτσι, τον Δεκέμβριο ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, είχε ανακοινώσει νέα μέτρα με τα οποία προβλέπεται ότι οι μετανάστες από την Ε.Ε. δεν θα δικαιούνται επιδόματα πρόνοιας αμέσως μόλις φθάσουν στη χώρα, αλλά θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον τρεις μήνες.

Ωστόσο, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων προειδοποιούν ότι αν αυτό συνεχιστεί θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο να βρουν ανειδίκευτους εργάτες για να εκτελούν χαμηλά αμειβόμενες εργασίες, κάτι που συχνά κάνουν μετανάστες.

Πηγή: Lawnet.gr, 20.1.2014

Write A Comment