τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

Συμφωνία Ελλάδας- ΔΟΜ, για εθελουσία επιστροφή των μεταναστών

Pinterest LinkedIn Tumblr

Υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Δένδια και του επικεφαλής του Τμήματος του Δ.Ο.Μ στην Ελλάδα, κ. Δανιήλ Εσδρά, διεθνής συμφωνία για την εθελουσία επιστροφή των μεταναστών.

Ειδικότερα, με την εν λόγω συμφωνία ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αναλαμβάνει την υποχρέωση για την εφαρμογή της δράσης που αφορά την εθελούσια επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, μεταναστών που έχουν εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, μεταξύ άλλων θα προχωρήσει σε ενέργειες που αφορούν την ενημέρωση για τη δυνατότητα της εθελούσιας επιστροφής, την προετοιμασία για την επιστροφή, υλοποίηση της εθελούσιας επιστροφής των υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους, υποδοχή τους στον τελικό τόπο προορισμού τους και επανένταξη στον κοινωνικό ιστό της χώρας τους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εν λόγω δράση ανέρχεται στο ύψος των 13.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από ευρωπαϊκούς πόρους, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής και από εθνικούς πόρους σε ποσοστό 25%.

Πηγή: Lawnet.gr, 3.6.2014

Write A Comment