τελευταια νεα
ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο: Τι θα συνέβαινε αν το Λονδίνο ήταν Συρία;

Pinterest LinkedIn Tumblr

Τι θα συνέβαινε αν το Λονδίνο βυθιζόταν σε μια σύγκρουση παρόμοια με αυτή που διαδραματίζεται στη Συρία; Ένα οδυνηρό βίντεο παρουσιάζει τον εφιάλτη ενός κοριτσιού στην Αγγλία στο ενδεχόμενο ο πόλεμος να χτυπούσε την πόρτα της χώρας της.

Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει ένα μικρό κοριτσάκι σε κοντινό πλάνο να σβήνει τα κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων της, να ντύνεται με κομψά ρούχα, να φορά κραγιόν παίζοντας και να κοιμάται ήρεμη σε ένα αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, οι εικόνες γίνονται πιο σκοτεινές, απεικονίζοντας αναταραχή, χάος, βόμβες και πανικό την ώρα που η Αγγλία μπαίνει σε μια υποτιθέμενη σύγκρουση παρόμοια με αυτή της Συρίας ενώ το κορίτσι και η οικογένειά της αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους φοβισμένοι.

Οι εικόνες προέρχονται από την αναπάντεχη νέα καμπάνια του οργανισμού Save The Children, που φαντάζεται πώς θα ήταν το Λονδίνο εάν βυθιζόταν σε μια σύγκρουση παρόμοια με αυτή της Συρίας.

Το διάρκειας 1,5 λεπτού βίντεο, ήρθε στην δημοσιότητα με αφορμή την τρίτη επέτειο από την έναρξη της σύγκρουσης, στην οποία, μέχρι σήμερα, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 10.000 παιδιά ενώ 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν γίνει πρόσφυγες.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη και το έχουν δει πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι στο YouTube, κλείνει με τις λέξεις: «Ακριβώς επειδή αυτό δε συμβαίνει εδώ, δε σημαίνει ότι δε συμβαίνει».

«Ελπίζουμε ότι το βίντεο αυτό θα ευαισθητοποιήσει το κοινό και κυρίως όσους δε γνωρίζουν πολλά για την κατάσταση στη Συρία, προκειμένου να καταλάβουν πραγματικά το δράμα των αθώων παιδιών στη Συρία» δήλωσε ο Jake Lundi, διευθυντής επικοινωνίας του οργανισμού Save The Children.

Πηγή: Ethnos.gr, 6.3.2014

Write A Comment