τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

Στην τελική φάση ολοκλήρωσης το “Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Το Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου βρίσκεται σήμερα, μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν περίπου δεκατέσερα (14) έτη, στην τελική φάση της ολοκλήρωσής του.
Τα τελευταία χρόνια, τα κράτη – μέλη της ΕΕ επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα κοινά αποδεκτό πακέτο μέτρων, προκειμένου να μπει οριστικά τέλος στη συχνά απαράδεκτη κατάσταση που παρατηρείται αναφορικά με τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου στην Ένωση.
Την περασμένη εβδομάδα, η Eπίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Cecilia Malstrom και οι ευρωπαίοι πρέσβεις συμφώνησαν στις τελευταίες λεπτομέρειες του πακέτου των νομοθετικών μέτρων. Σε αυτό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, προβλέψεις για τη διαδικασία παροχής ασύλου, την οικονομική ενίσχυση των προσφύγων καθώς και τη διαδικασία απέλασης. 
Η αρμόδια επίτροπος δήλωσε ότι «μελλοντικά οι αποφάσεις επί των αιτήσεων παροχής ασύλου θα λαμβάνονται ταχύτερα και σε δικαιότερη βάση» ενώ, όπως επισημάνθηκε, στόχος των νέων κανόνων είναι να διασφαλιστεί η τήρηση ενός κοινού πλαισίου για τους αιτούντες άσυλο σε όλη την ΕΕ.
Πηγή: Lawnet.gr, 1.4.2013

Write A Comment