τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

Σένγκεν: Επικύρωση της έκθεσης για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων

Pinterest LinkedIn Tumblr

Επικυρώθηκε, από την Επιτροπή Αξιολόγησης Σένγκεν, το προσχέδιο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ελλείψεις στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ν. Μπερτό.
Όπως δήλωσε η κ. Μπερτό, κατά την αυριανή συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων, θα παρουσιαστεί η πρώτη δέσμη συστάσεων προς την Ελλάδα, η οποία και θα πρέπει να επικυρωθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπουργών. Μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να είναι ολοκληρωθεί και το δεύτερο πακέτο συστάσεων από την Επιτροπή, σύφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 19 του Κώδικα Σένγκεν.
Οι σχετικές συστάσεις αναμένεται να είναι πιο λεπτομερείς και η χώρα μας θα έχει διορία τρεις μήνες για την υλοποίησή τους. Αν και μετά την παρέλευση της σχετικής περιόδου “διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ακόμη σοβαρές και συνεχιζόμενες ελλείψεις στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων”, τότε προβλέπεται η ενεργοποίηση του άρθρου 26 του Κώδικα Σένγκεν, σύμφωνα με το οποίο είναι δυνατή η επαναφορά των ελέγχων στα σύνορα, για χρονικό διάστημα έως και δύο ετών.

Πηγή: Lawnet.gr, 01.02.2016

Write A Comment