τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουρουγουάη: Παύση της χορήγησης πολιτικού ασύλου σε πρώην κρατούμενους του Γκουαντάναμο

Pinterest LinkedIn Tumblr

Η νέα κυβέρνηση της Ουρουγουάης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε πρώην κρατούμενους στο  στρατόπεδο κράτησης στο Γκουαντάναμο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η χώρα προσέφερε καταφύγιο σε έξι Άραβες, οι οποίοι κρατούνταν στην αμερικανική βάση επί δώδεκα έτη. Ο τέως Πρόεδρος της Ουρουγουάης, Jose Mujica, πρώην ηγέτης των ανταρτών ο οποίος είχε φυλακιστεί μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1974, τους είχε χορηγήσει άσυλο ως «ανθρωπιστική κίνηση», αν και σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των πολιτών αποδοκίμασε την απόφαση. Στη Λατινική Αμερική, το Ελ Σαλβαδόρ αποτελεί τη  μόνη άλλη χώρα η οποία έχει χορηγήσει άσυλο σε κρατούμενος στο Γκουαντάναμο, αποδεχόμενη δύο άτομα το 2012.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Rodolfo Nin Novoa, δήλωσε επίσης ότι η Ουρουγουάη πρόκειται να σταματήσει να δέχεται Σύριους πολιτικούς πρόσφυγες, καθώς ανέκυψαν «προβλήματα σε επίπεδο υποδομών και γεφύρωσης του πολιτισμικού χάσματος», όσον αφορά την αντιμετώπιση των Συρίων οικογενειών.

Πηγή: Lawnet.gr, 26.3.2015

Write A Comment