τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

New York Times: Επείγον το πρόβλημα της μετανάστευσης για την Ευρώπη

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ως επείγον πρόβλημα χαρακτηρίζει το ζήτημα της μετανάστευσης στην Ευρώπη άρθρο των “New York Times” και εφιστά την προσοχή των κρατών-μελών της ΕΕ.

Ειδικότερα, στο άρθρο αναφέρεται πως τα ρεύματα μεταναστών από την Αφρική, τη Νότια Ασία και τη Συρία διαρκώς αυξάνονται και γι’αυτό, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εσωτερικών, καλούνται -κατά τη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο, στις αρχές Ιουνίου, να δεσμευθούν για συντονισμό και για λήψη μέτρων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το άρθρο, θα πρέπει να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις αφρικανικές κυβερνήσεις και τα Ηνωμένα Έθνη, για την αντιμετώπιση των αιτίων και των συνεπειών αυτής της «απεγνωσμένης μετανάστευσης».

Ακόμη, γίνεται αναφορά στο «τελεσίγραφο» που έδωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, στην ΕΕ ότι εάν δεν βοηθηθεί η Ιταλία στη διαχείριση του προβλήματος της μετανάστευσης, θα αρχίσει να στέλνει τους μετανάστες στις γειτονικές της χώρες.

Η συντακτική ομάδα της εφημερίδας, τονίζει ότι η μετανάστευση πρόκειται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο και σε δραματικό βαθμό λόγω των συγκρούσεων στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ενώ μια νέα στρατιωτική συμβουλευτική έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες, προειδοποιεί και για «άλλες αποσταθεροποιητικές επιπτώσεις», λόγω της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή.

Τέλος, η Λιβύη προειδοποίησε πρόσφατα την ΕΕ, μέσω του «μεταβατικού» υπουργού Εσωτερικών της, Σάλαχ Μάζεκ, ότι «έχει βαρεθεί να είναι ένας σταθμός για μετανάστες, με προορισμό την Ευρώπη και ότι είναι η σειρά της Ευρώπης να πληρώσει».

Πηγή: Lawnet.gr, 26.5.2014

Write A Comment