τελευταια νεα
ΒΙΒΛΙΑ

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΔΙΚΑΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ Η ελληνική ιθαγένεια εν μέσω εθνικών λύσεων και διεθνών εξελίξεων

Pinterest LinkedIn Tumblr
 
Το παρόν πόνημα αποτελεί την πλέον ολοκληρωμένη και συστηματική καταγραφή του ισχύοντος δικαίου ιθαγένειας και είναι ενημερωμένο με όλες τις πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις (μέχρι και τον Ν 4604/2019).
 
Το έργο σκοπό έχει, κατά πρώτο λόγο, την κατά συστηματικό τρόπο έκθεση του θετικού δικαίου της ελληνικής ιθαγένειας. Συγχρόνως, η σχετική ανάπτυξη περιλαμβάνει έκθεση ορισμένων βασικών στοιχείων του δικαίου της ιθαγένειας εν γένει, με άλλα λόγια, μία εισαγωγή στην προβληματική του συγκεκριμένου τμήματος της ελληνικής εννόμου τάξεως, αναφορά των πηγών του δικαίου της ιθαγένειας, οι οποίες πλέον δεν εξαντλούνται στις εσωτερικού δικαίου πηγές αλλά περιλαμβάνουν και λύσεις του δημοσίου διεθνούς δικαίου καθώς και του ενωσιακού δικαίου. Ομοίως, σε ξεχωριστά κεφάλαια του βιβλίου περιλαμβάνονται ζητήματα όπως η κτήση της ελληνικής ιθαγένειας με τη γέννηση, η πολιτογράφηση, η απώλεια, η αρμοδιότητα επί θεμάτων ιθαγένειας και η απόδειξή της, καθώς και τα αποτελέσματα της ιθαγένειας στο πεδίο του ιδιωτικού διεθνούς, δημοσίου και ενωσιακού δικαίου.
 
Τέλος, χρηστική για τον αναγνώστη για περαιτέρω έρευνα είναι η παράθεση αναλυτικής βιβλιογραφίας & αρθρογραφίας, ελληνικής και ξενόγλωσσης. Την έκδοση πλαισιώνει ακόμη ένα παράρτημα νομοθεσίας που περιλαμβάνει τον ισχύοντα Κώδικα Ιθαγένειας ενημερωμένο με όλες τις πρόσφατες τροποποιήσεις (μέχρι και τον Ν 4604/2019), καθώς και επιλεγμένες εγκυκλίους που αποσαφηνίζουν θέματα εφαρμογής της οικείας νομοθεσίας από την πλευρά της Διοίκησης.
 

25 Comments

 1. ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το βιβλίο,αν αυτό το βιβλίο είναι το καινούριο με της 300 ερωτήσεις που λένε και άν είναι πως μπορώ να το αγοράσω. Ευχαριστώ πολύ.

 2. Kalispera sas tha ithela na rotiso ean eine afto to vivlio poy prepei na diavaso gia tin apoktisei ellinikis ithagenias …..kai poy mporo na to vro?

 3. Καλημέρα σας ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το βιβλίο,αν αυτό το βιβλίο είναι το καινούριο με της 300 ερωτήσεις που λένε (Τράπεζα ερωτήσεων)και άν είναι πως μπορώ να το αγοράσω. Ευχαριστώ πολύ.

 4. Που μπορο να βρο το βιβλίο για ειθαγενών και να το αγοράσο.

 5. Είναι το βιβλίο με 300 ερωτήσεις και απαντήσεις για την ιθαγένεια πού θα το βρούμε?

 6. Καλησπέρα τελικά το βρήκε κανείς το βιβλίο είναι κάποιος από σάς πού θα δόση 16 Μάι εξεταστική

 7. Μπορείτε να το παραγγείλετε από τα βιβλιοπωλεία. Εγώ το έχω παραγγείλει ήδη.

 8. Τελικά υπάρχει το βιβλίο, παιδιά, ή δεν υπάρχει και που μπορούμε να το βρούμε ας μας το πει κάποιος, ευχαριστώ πολύ

 9. Πού μπορώ να αγοράσω το βιβλίο και εάν βοήθησε να μάθουμε σωστά

 10. Παρακαλώ αυτό είναι το βιβλίο πού πρέπει να μάθουμε για να δώσουμε εξετάσεις για την ιθαγένεια;

 11. Kalispera sas, exo na doso tora 8 majiou eksetasis,mporite na mou pite kapies plirofories pos eitane? Efxaristooo!!

Write A Comment