τελευταια νεα
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Ν.4764/2020: Νέα παράταση ισχύος αδειών διαμονής, μπλε βεβαιώσεων και δελτίων αιτούντων άσυλο

Pinterest LinkedIn Tumblr

 

Με το άρθρο 156 του νόμου 4764/2020 δίνεται νέα παράταση ισχύος σε άδειες διαμονής, βεβαιώσεις κατάθεσης αίτησης (μπλε βεβαιώσεις) και δελτία αιτούντων διεθνή προστασία (τρίπτυχα). Η νέα αυτή παράταση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που είχαν ληφθεί στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού (Covid-19).

Συγκεκριμένα:

Οι άδειες διαμονής και μπλε βεβαιώσεις που έληξαν στη χρονική περίοδο μεταξύ 1 Ιανουαρίου 2020 έως και τις 31 Ιουλίου 2020, παίρνουν παράταση έως τις 31 Μαρτίου 2021.

Οι άδειες διαμονής και μπλε βεβαιώσεις που έληξαν ή θα λήξουν στη χρονική περίοδο μεταξύ 1 Αυγούστου 2020 έως και τις 31 Μαρτίου 2021, παίρνουν παράταση για 8 μήνες από την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται σε κάθε άδεια ή βεβαίωση αντίστοιχα.

Τα δελτία των αιτούντων διεθνή προστασία (τρίπτυχα), παίρνουν παράταση έως και τις 31 Μαρτίου 2021 ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης τους.

Προσοχή:

*Η παράταση αυτή δεν ισχύει για τις άδειες διαμονής και μπλε βεβαιώσεις που έχουν ήδη ανανεωθεί.

** Όσοι έχουν άδεια διαμονής ή μπλε βεβαίωση που έχει λήξει μπορούν να εκδώσουν ειδικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει την παράταση της άδειας διαμονής τους, αφού κάνουν εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου: https://applications.migration.gov.gr/metanasteusi/. Το πιστοποιητικό αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιείται κατά τις συναλλαγές των πολιτών όπου και όταν χρειαστεί ή απαιτηθεί. 

Δειτε αναλυτικές οδηγίες για το συγκεκριμένο πιστοποιητικό που επιμελήθηκε το  Generation 2.0 RED εδώ. 

Write A Comment