τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

Κινδυνεύει να απελαθεί από τη Νέα Ζηλανδία λόγω της παχυσαρκίας του

Pinterest LinkedIn Tumblr

Αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη Νέα Ζηλανδία λόγω του βάρους του. Ο λόγος για έναν παχύσαρκο Νοτιοαφρικάνο ο οποίος κινδυνεύει με απέλαση από τη Νέα Ζηλανδία, καθώς οι υπηρεσίες της χώρας αρνούνται να καλύψουν το κόστος των νοσηλίων από ασθένειες που ενδέχεται να προκληθούν από τα κιλά του.
Ο Άλμπερτ Μπούιτενχουϊς, που ζυγίζει 130 κιλά και η σύζυγός του Μάρτι απειλούνται με απέλαση μετά την απόρριψη του αιτήματός τους για ανανέωση της βίζας εργασίας τους.
Η νεοζηλανδική υπηρεσία μετανάστευσης (ΙΝΖ) εκτιμά πως η παχυσαρκία του Άλμπερτ τον εκθέτει σε «σοβαρό κίνδυνο» επιπλοκών της υγείας του, όπως διαβήτη, υπέρταση, καρδιακά νοσήματα και άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου.
«Είναι σημαντικό όλοι οι μετανάστες να χαίρουν μίας αποδεκτής κατάστασης της υγείας του κατά τρόπον ώστε να ελαχιστοποιούνται το κόστος και οι εργασίες των υγειονομικών υπηρεσιών της Νέας Ζηλανδίας» εξήγησε εκπρόσωπος της ΙΝΖ.
Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στη Νέα Ζηλανδία πριν έξι χρόνια, όταν ο Άλμπερτ Μπούιτενχουϊς ζύγιζε τότε 160 κιλά.
Έκτοτε, οι βίζες εργασίας τους ανανεώνονταν κάθε χρόνο χωρίς πρόβλημα.
Σε πρόσφατη έκθεσή του ο ΟΟΣΑ τοποθετεί τη Νέα Ζηλανδία στην τρίτη θέση παγκοσμίως στον κατάλογο των χωρών που πλήττονται από το πρόβλημα της παχυσαρκίας μετά τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Write A Comment