τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρνηση παροχής ασύλου σε γερμανική οικογένεια που εφήρμοζε πρόγραμμα κατ’ οίκον εκπαίδευσης λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων

Pinterest LinkedIn Tumblr

 Το αμερικανικό Εφετείο απέρριψε τη σχετική αίτηση γερμανικής χριστιανικής οικογένειας η οποία είχε αναζητήσει άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου ν’ ασκήσουν ελεύθερα το δικαίωμα κατ’ οίκον εκπαίδευσης λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Συγκεκριμένα, η οικογένεια Romeike αποφάσισε ν’ αποσύρει τα πέντε παιδιά της από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα του ομόσπονδου κρατιδίου Βάδης – Βυρτεμβέργης, θεωρώντας το αντίθετο με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και αναζήτησε άσυλο επί αμερικανικού εδάφους, ισχυριζόμενη ότι η απαγόρευση της γερμανικής νομοθεσίας περί διδασκαλίας κατ’ οίκον, τους κατατάσσει σε κοινωνική μειονότητα, δημιουργώντας τους δικαιολογημένο φόβο δίωξης και στέρησης των ατομικών τους δικαιωμάτων.
Το αμερικανικό δικαστήριο, ερμηνεύοντας τη μεταναστευτική νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών περί ασύλου, έκρινε ότι η οικογένεια Romeike δεν υπέστη κάποια ρατσιστικού χαρακτήρα δίωξη και ότι οι ποινές που της επιβλήθηκαν στη Γερμανία για παραβίαση του νόμου περί υποχρεωτικής εκπαίδευσης δεν δικαιολογούν το σχετικό αίτημα χορήγησης ασύλου. Επιπλέον σύμφωνα με την απόφαση η προτίμηση στο σύστημα της κατ’ οίκον εκπαίδευσης δεν εντάσσει την εν λόγω οικογένεια σε κάποια ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα.
Υπενθυμίζεται τέλος, ότι με την ως άνω κρίση, ανατρέπεται προηγούμενη δικαστική απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης του 2010, με την οποία γίνονταν δεκτοί όλοι οι ισχυρισμοί της γερμανικής οικογένειας και τους παρεχόταν το αιτούμενο άσυλο.
Πηγή: Lawnet.gr, 20.5.2013

Write A Comment