τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποζημίωση 14 εκατομμυρίων δολαρίων σε αλλοδαπούς θύματα εργασιακού trafficking

Pinterest LinkedIn Tumblr

Αποζημίωση 14 εκατομμυρίων δολαρίων επιδίκασε ομοσπονδιακό δικαστήριο την περασμένη Τετάρτη στη Νέα Ορλεάνη, σε πέντε Ινδούς εργάτες που δήλωσαν ότι δελεασμένοι από ψεύτικες υποσχέσεις για έκδοση βίζας, αναγκάστηκαν να ζουν σε άθλια “στρατόπεδα εργασίας”.

Οι ένορκοι έκριναν ότι η ναυπηγική εταιρεία Signal International συμμετείχε σε κύκλωμα καταναγκαστικής εργασίας μαζί με ένα δικηγόρο μεταναστευτικών θεμάτων και ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας με έδρα την Ινδία, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της συμμετοχής σε κύκλωμα δουλεμπορίου, απάτης, και φυλετικής διάκρισης.

Οι εργάτες από την Ινδία που έπεσαν θύματα του κυκλώματος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, πλήρωσαν χιλιάδες δολάρια ως έξοδα ταξιδίου, για να καταλήξουν τελικά σε στρατόπεδα εργασίας στο Μισισιπή και το Τέξας, όπου, όπως δήλωσαν, τους απειλούσαν συνεχώς με απέλαση αν εξέφραζαν παράπονα για τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους.

Μεταξύ άλλων, την υπεράσπιση των εργατών έχει αναλάβει ο Αμερικανικός Σύνδεσμος για τα Ατομικά Δικαιώματα, ο Σύλλογος για την Νομική Υπεράσπιση και την Εκπαίδευση Ασιατών και το Ινστιτούτο Δικαιοσύνης της Λουϊζιάνα.

 Πηγή: Lawnet.gr, 24.2.2015

Write A Comment