τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

Η ετήσια έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση του trafficking

Pinterest LinkedIn Tumblr

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Ομάδας GRETA, η οποία ασχολείται με τον έλεγχο εφαρμογής της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Καταπολέμηση της Σωματεμπορίας (trafficking), η παράνομη διακίνηση προσώπων με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση, παραμένει η κυρίαρχη μορφή ανθρώπινης εκμετάλλευσης.

Με την έκθεση, η οποία είναι αποτέλεσμα έρευνας και ανάλυσης στοιχείων από 35 χώρες, επισημαίνεται η ανάγκη για «ένταση των προσπαθειών» των κυβερνήσεων, σχετικά με την ταυτοποίηση κυρίως των ανήλικων θυμάτων σωματεμπορίας. Επίσης, συνιστάται στις κρατικές αρχές η παροχή μεγαλύτερης βοήθειας στα θύματα, καθώς και η λήψη μέτρων για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των αστυνομικών ερευνών και των ποινικών διώξεων κατά των δραστών της σωματεμπορίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thorbjørn Jagland, δήλωσε σχετικά: «Από τη θέσπιση της το 2005, η Σύμβαση του Συμβουλίου για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων έχει επικυρωθεί από 42 κράτη-μέλη του. Αν και αυτό αποτελεί τεράστιο βήμα προς την οργανωμένη αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας των καιρών, η έκθεση φανερώνει ότι απαιτείται ακόμη πολύ δουλειά. Τα κράτη-μέλη πρέπει να ανταποκριθούν πλήρως στις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβαν κατά την υπογραφή της Σύμβασης».

Πηγή: Lawnet.gr, 17.4.2015

Write A Comment