τελευταια νεα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓτΚ: Η προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα

Pinterest LinkedIn Tumblr


Με σκοπό την προώθηση του διαλόγου πάνω σε μια σειρά ζητημάτων, που σχετίζονται με την υποδοχή και προστασία των ανηλίκων μεταναστών και προσφύγων, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Η προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα».

Στην εν λόγω ημερίδα μετέχουν ως ομιλητές εκπρόσωποι αρμοδίων υπουργείων και δημοσίων φορέων, διεθνείς οργανισμοί, φορείς της κοινωνίας των πολιτών κ.ά. 

Μεταξύ των ζητημάτων που πρόκειται να συζητηθούν είναι ο εντοπισμός ασυνόδευτων ανηλίκων και την αξιολόγηση των αναγκών τους, η πρόληψη της σεξουαλικής βίας, κακοποίησης ή άλλων μορφών εκμετάλλευσης, η οικογενειακή επανένωση, η στέρηση ελευθερίας/κράτηση, οι συνθήκες υποδοχής, η υγειονομική περίθαλψη, η πρόσβαση στην εκπαίδευση, οι διαδικαστικές εγγυήσεις και πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και η εξεύρεση κατάλληλων και βιώσιμων λύσεων.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης και χρήσιμο ενημερωτικό υλικό.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να αποστείλετε email στη διεύθυνση info@mdmgreece.gr με θέμα «Συμμετοχή Ημερίδα ΓτΚ ασυνόδευτοι ανήλικοι» αναφέροντας το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά σας, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διαβάστε περισσότερα 

Write A Comment