τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Στο επίκεντρο των πολιτικών τριβών οι εργαζόμενοι από Βουλγαρία – Ρουμανία

Pinterest LinkedIn Tumblr

Μετά τη Μεγάλη Βρετανία, τριβές προκαλεί και στη Γερμανία το ζήτημα του χειρισμού των εργαζομένων από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Έτσι, από τη μία πλευρά, οι συντηρητικοί Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας, οι οποίοι στηρίζουν στενά το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών, ζητούν τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την αποφυγή του «τουρισμού επιδομάτων» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, το οποίο είναι στον έλεγχο των Σοσιαλδημοκρατών, προειδοποίησε ότι η αμφισβήτηση της ελευθερίας κίνησης «θα προκαλούσε ζημιά στην Ευρώπη». Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι εργαζόμενοι είναι πλέον και επισήμως ελεύθεροι, από 1/1/2014, να αναζητούν εργασία οπουδήποτε εντός της Ε.Ε.

Από την πλευρά του, το Βαυαρικό CSU καλεί σε μέτρα κατά της «μετανάστευσης λόγω φτώχειας» κάνοντας λόγο για ανάγκη προστασίας του κοινωνικού κράτους στη χώρα.

Οι προτάσεις του κόμματος περιλαμβάνουν την απαγόρευση νέας εισόδου στη χώρα σε εργαζόμενο ο οποίος έχει εξαπατήσει το προνοιακό σύστημα, καθώς και απαγόρευση σε μετανάστες να αιτούνται επιδομάτων το πρώτο τρίμηνο της παραμονής τους στη Γερμανία.

Πηγή: Lawnet.gr, 2.1.2014

Write A Comment