τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

Επανέναρξη των επιστροφών «Δουβλίνου» Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που οι πρόσφυγες κι η Ελλάδα έχουν αυτή τη στιγμή ανάγκη

Pinterest LinkedIn Tumblr
Στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρόκειται να συζητηθεί μεταξύ άλλων το ζήτημα της επανέναρξης από τις 15 Μαρτίου 2017 των επιστροφών προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα βάσει του «Κανονισμού Δουβλίνο». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέφουν στην Ελλάδα άνδρες, γυναίκες και παιδιά που θα περνούν εφεξής στην επικράτειά τους μέσω της Ελλάδας.
Οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ), η διεθνής ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, εγείρει προβληματισμούς σχετικά με τα σχέδια της Ε.Ε. να στείλει πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει στη διεθνή κοινότητα τις σοβαρότατες δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινώς το ελληνικό κράτος – αλλά και οι πρόσφυγες που διαβιούν επί του παρόντος στην επικράτεια του. Οι ΓτΚ καλούν την Ε.Ε να επικεντρώσει την προσοχή της στη βελτίωση της ζωής χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών που διαβιούν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, και όχι στο να αυξήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν άμεση ανάγκη από άσυλο και φροντίδα στην Ελλάδα. 

Η επιστροφή περισσότερων προσφύγων στην Ελλάδα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που οι πρόσφυγες, η Ελλάδα αλλά και η ίδια η Ευρώπη έχουν ανάγκη αυτή τη στιγμή.

Write A Comment