τελευταια νεα
ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση για τους πρόσφυγες στο μετρό Συντάγματος

Pinterest LinkedIn Tumblr

Η διαδρομή των προσφύγων από τη Συρία διαμέσου της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ προς την Ευρώπη για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον αποτυπώνεται σε έκθεση φωτογραφίας, που θα παρουσιάσει η UNICEF από σήμερα ως την ερχόμενη Κυριακή στο σταθμό μετρό του Συντάγματος.

«Αυτά τα παιδιά που βιώνουν τη βία του πολέμου δεν θα πάνε στο σχολείο ή θα πάνε καθυστερημένα σε μια διαφορετική χώρα. Όμως, το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι ένα δικαίωμα όλων των παιδιών», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της ελληνικής εθνικής επιτροπής της UNICEF, Ηλίας Λυμπέρης. «Θέλαμε σε αυτή την ταραγμένη εποχή να δώσουμε το στίγμα ότι τα προσφυγόπουλα πρέπει να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά», προσθέτει ο ίδιος.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν περίπου 50 φωτογραφίες, τις οποίες υπογράφουν δέκα φωτογράφοι από όλο τον κόσμο, που συνεργάζονται με τη UNICEF.

Η UNICEF εργάζεται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών, στοιχειοθετώντας την κατάσταση των παιδιών και προτείνοντας λύσεις και μέτρα προς τις κυβερνήσεις για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Επίσης, κάνει δουλειά πεδίου για την προστασία των παιδιών προσφύγων.

Αυτή την περίοδο στοχεύει στη δημιουργία χώρων υποδοχής προσφύγων φιλικών προς τα παιδιά στην Τουρκία, τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και την ΠΓΔΜ (στη Γευγελή), όπου διοργανώνονται ψυχαγωγικές δράσεις και συνεδρίες ψυχολογικής στήριξης από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Η έκθεση με τίτλο «Από τη Συρία στην Ευρώπη αναζητώντας ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό αύριο» θα πλαισιώσει το τετραήμερο σχολικό μπαζάρ της UNICEF στον ίδιο χώρο. Τετράδια, σακίδια, κασετίνες, μολυβοθήκες, παγούρια, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια, μαρκαδόροι και άλλα χρήσιμα αντικείμενα για τους μαθητές θα διατίθενται στο μπαζάρ με στόχο να στηρίξουν το έργο της UNICEF για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Τα σχολικά είδη της UNICEF διατίθενται, επίσης, στα καταστήματα και στα περίπτερα της UNICEF και στην έκθεση βιβλίου στο Ζάππειο (19 Σεπτεμβρίου- 4 Οκτωβρίου), ενώ τα τετράδια πωλούνται και από επιλεγμένα καταστήματα τραπεζών του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και τα ΕΛΤΑ.

Πηγή: Nooz.gr (Μ. Κουζινοπούλου – ΑΜΠΕ), 3.9.2015

Write A Comment