τελευταια νεα
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ: Στρογγυλή Τράπεζα: «Προωθώντας τα Εναλλακτικά Μέτρα της Κράτησης στην Ελλάδα»

Pinterest LinkedIn Tumblr
Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ), διοργανώνει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 (10π.μ. – 2 μ.μ.) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60), Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Προωθώντας τα Εναλλακτικά Μέτρα της Κράτησης στην Ελλάδα».
Το ΕΣΠ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα κείμενο πολιτικής προς τις ελληνικές αρχές, με στόχο τη βελτίωση των αντίστοιχων διοικητικών πρακτικών. Το κείμενο αυτό θα αποτελέσει την βάση για την διαβούλευση και την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των αρμόδιων θεσμικών φορέων, της κοινωνίας των πολιτών και εμπειρογνωμόνων.

Επίσημες εκθέσεις και διεθνή φόρα έχουν κατακρίνει, ιδιαίτερα στο παρελθόν, την χωρίς καμία διάκριση και νόμιμη αιτιολογία κράτηση των αλλοδαπών στην Ελλάδα, καθώς και  τις απαράδεκτες  συνθήκες αυτής της μορφής «φιλοξενίας». Η καθημερινή αυτή πρακτική, αν και οι αριθμοί των κρατουμένων έχουν σοβαρά μειωθεί τους τελευταίους μήνες, καθιστούν  επιτακτική την ανάγκη της εφαρμογής, για πρώτη φορά και με τρόπο οργανωμένο, των εναλλακτικών μέτρων κράτησης που αποτελεί άλλωστε νομική υποχρέωση της χώρας.

Write A Comment