τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

Ε.Ε: Στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων η Χεζμπολάχ

Pinterest LinkedIn Tumblr


Την ένταξη του στρατιωτικού βραχίονα της οργάνωσης Χεζμπολάχ στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που καταρτίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσισαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρώπαϊκής Ένωσης.Η ένταξη της στρατιωτικής πτέρυγας της μουσουλμανικής οργάνωσης στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων αποτελεί πάγιο αίτημα της αμερικανικής και της ισραηλινής κυβέρνησης, στο οποίο είχε αντισταθεί έως τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, φοβούμενη νέες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.
 Ωστόσο, μετά και τις επίμονες προσπάθειες της Μ. Βρετανίας, από τον περασμένο Μάιο, με αφορμή τις υποψίες για ανάμιξη της Χεζμπολάχ σε φονική βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο με ισραηλινούς τουρίστες στη Βουλγαρία, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών προχώρησαν στη λήψη της εν λόγω απόφασης.
Σημειώνεται τέλος, ότι η λήψη μιας τέτοιας απόφασης απαιτούσε την ομοφωνία του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν μέτρα, όπως η επιβολή ταξιδιωτικών κυρώσεων, η δέσμευση πόρων της οργάνωσης σε ευρωπαϊκό έδαφος κλπ.


Πηγή: Lawnet.gr, 23.7.2013


Write A Comment