τελευταια νεα
ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ

Διαταγή Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ: Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών

Pinterest LinkedIn Tumblr

Σύμφωνα με έγγραφο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με τίτλο “Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών” προβλέπεται ότι όλοι οι νεοεισερχόμενοι αλλοδαποί συλλαμβάνονται στα σύνορα, μετά τις διαδικασίες ταυτοποίησης δεν θα κρατούνται αλλά θα τους επιδίδεται απόφαση απέλασης, με προθεσμία αναχώρησης 30 ημέρες. Εφόσον περάσουν οι 30 μέρες και δεν έχουν αποχωρήσει από τη χώρα, θα εκδίδονται εις βάρος τους αποφάσεις επιστροφής που θα αναβάλλονται για 6 μήνες.

Για τους ήδη κρατούμενους σε κέντρα κράτησης -και εφόσον εις βάρος τους δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας- θα ανασταλεί η εκδοθείσα εις βάρος του απόφαση επιστροφής-απέλασης για 6 μήνες.

Σύμφωνα με την απόφαση είναι αυτονόητο θα αφεθούν οι αιτούντες άσυλο και οι ευάλωτες ομάδες ενώ για του ανήλικους θα επισπευσθούν οι διαδικασίες μεταφοράς τους σε δομές φιλοξενίας.

Δεν θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι υπόκεινται σε διαδικασία απέλασης και όσοι έχουν κατηγορηθεί για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και παρουσιάζουν έντονη και συστηματική παραβατική συμπεριφορά.

Για όσους δεν έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα μέχρι την παρέλευση της εξάμηνης αναβολής, θα ακολουθήσει νεώτερη διαταγή.

Σημειώνεται ότι σήμερα, 4.3.2015, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης προχώρησε σε ανάκληση της διαταγής που προέβλεπε άνοιγμα των κέντρων κράτησης μεταναστών αλλά και τη μη σύλληψη όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα, διατάσσοντας παράλληλα ΕΔΕ για την υπόθεση.

Κάντε κλίκ στις παρακάτω εικόνες για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του εγγράφου (πηγή: Realnews.gr)

Write A Comment