τελευταια νεα
ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Άρειος Πάγος: Έκδοση Τούρκου στη Γερμανία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Pinterest LinkedIn Tumblr

Την έκδοση του κουρδικής καταγωγής Τούρκου Yuksel Ahmet Duzgun στη Γερμανία, προκειμένου να εκτίσει εκεί το υπόλοιπο της ποινής του, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σε βάρος του, οι γερμανικές αρχές είχαν εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς από το 1996 έως το 2006 φέρεται να ήταν ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματους – Μετώπου (DHKP-C), το οποίο δρα και στην Ευρώπη. Στόχος της οργάνωσης είναι η κατάλυση του πολιτικού συστήματος στην Τουρκία και η εγκαθίδρυση μαρξιστικού καθεστώτος.

Ο Duzgun αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του το 1997 και προωθούσε από τη Γερμάνια τον ένοπλο αγώνα της οργάνωσης DHKP-C στην Τουρκία, ενώ καταδικάστηκε από το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Στουτγκάρδης σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 4 μηνών. Το Δεκέμβριο του 2010 απελάθηκε από την Στουτγκάρδη, ενώ στην συνέχεια τελεσιδίκησε η καταδικαστική γι΄ αυτόν απόφαση της Γερμανικής Δικαιοσύνης.

Ο Άρειος Πάγος τονίζει, ότι ο Duzgun πρέπει να εκδοθεί στην Γερμανία, υπό τον όρο ότι δεν θα παραδοθεί στην Τουρκία, καθώς στη γείτονα χώρα εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, ενώ υπάρχει κίνδυνος δίωξης του για την πολιτική δράση και την ιδεολογία του. Σημειώνεται τέλος, ότι απειλείται η ζωή του, καθώς στην Τουρκία υπήρξε θύμα βασανισμών κατά τη διετία 1993-1995.

Πηγή: Lawnet.gr, 1.11.2013

Write A Comment