τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

Ανώτερο Δικαστήριο Ηνωμένου Βασιλείου: Απαγόρευση επιστροφών μεταναστών στη Λιβύη

Pinterest LinkedIn Tumblr
Το Ανώτερο Δικαστήριο (Τμήμα Μετανάστευσης και Ασύλου) του Ηνωμένου Βασιλείου [Upper Tribunal (Immigration and Asylum Chamber)] με πρόσφατη απόφαση έκρινε ότι δεν πρέπει εφεξής να γίνονται επιστροφές από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Λιβύη λόγω της επισφαλούς κατάστασης ασφαλείας που επικρατεί στην επικράτειά της.
Όπως σημειώνει το Δικαστήριο «η βία στη Λιβύη έχει φτάσει σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο ώστε πλέον υπάρχουν βάσιμοι λόγοι ότι οποιοδήποτε πρόσωπο επιστραφεί στη χώρα θα αντιμετωπίσει πραγματικό κίνδυνο για τη ζωή ή τη σωματική του ακεραιότητα, απλώς και μόνο λόγω της παρουσίας του στην επικράτεια της εν λόγω χώρας».
Η εν λόγω δικαστική απόφαση στέλνει ένα σαφές μήνυμα στα σχέδια και τις προθέσεις πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να επιστρέψουν πρόσφυγες και μετανάστες στη Λιβύη.
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο είναι αρμόδιο για την εξέταση προσφυγών κατά αποφάσεων σχετικά με το άσυλο, τα ζητήματα μετανάστευσης και εν γένει το δικαίωμα εισόδου ή διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Write A Comment