τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχεί η Ευρώπη για τον ρατσισμό

Pinterest LinkedIn Tumblr

Σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι ο αυξανόμενος ρατσισμός θα οδηγήσει σε άνοδο των ακραίων κομμάτων» ο ιστότοπος euobserver.com αναφέρει ότι η επίτροπος αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλμστρεμ δήλωσε την Πέμπτη απο το Βίλνιους ότι η ΕΕ δεν είχε γνωρίσει ποτέ μέχρι σήμερα ένα τόσο μεγάλο κύμα ρατσισμού και ξενοφοβίας και ότι αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στις ευρωεκλογές.
«Σε πολλές χώρες η ξενοφοβία, ο λαϊκισμός και ο ρατσισμός είναι σε καθαρή άνοδο» σημείωσε η επίτροπος προσθέτοντας ότι τα ακροδεξιά κόμματα είναι πολύ πιθανό ότι θα εκλέξουν εκπροσώπους τους στην επόμενη ευρωβουλή. «Μερικά από αυτά τα κόμματα υπάρχουν πολλά χρόνια στην ΕΕ, μερικά είναι νέα και άλλα είναι πολύ κοντά στο να μπουν στην κυβέρνηση» είπε η επίτροπος.
Η ίδια χαρακτήρισε το φαινόμενο αντιπαραγωγικό σε μία Ένωση που αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση και χρειάζεται περισσότερο εξειδικευμένους από ποτέ εργαζόμενους, που δεν είναι διαθέσιμοι στην Ευρώπη παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.
Όπως επισημαίνεται στον ιστότοπο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι οι μετανάστες είναι απαραίτητοι για να αντισταθμιστεί ο μειωμένος ρυθμός των γεννήσεων και το αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα σε νέους και ηλικιωμένους.
Όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία οι άδειες παραμονής που δόθηκαν κατά το 2012 αφορούσαν Ουκρανούς υπηκόους (204.000), υπηκόους ΗΠΑ (189.000) και υπηκόους Ινδίας (179.000).

Πηγή: Nooz.gr, 20.7.2013

Write A Comment