τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Δικαστήριο αφαίρεσε την υπηκοότητα από αιγύπτιο επειδή παντρεύτηκε ισραηλινή

Pinterest LinkedIn Tumblr
Αιγυπτιακό δικαστήριο αποφάσισε την περασμένη Πέμπτη ότι οι γάμοι μεταξύ Αιγυπτίων και Ισραηλινών αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, με αποτέλεσμα αυτό το “αδίκημα” να αποτελεί επαρκή λόγο για να αφαιρεθεί η Αιγυπτιακή υπηκοότητα από ένα άτομο.
Την αίτηση για την αφαίρεση την αιγυπτιακής υπηκοότητας της κατέθεσε στο Υπουργείο Εσωτερικών η αδελφή ενός Αιγύπτιου, επειδή αυτός παντρεύτηκε και έκανε παιδιά με Ισραηλινή, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι αντιλήψεις δεν είναι ανεκτές στην αιγυπτιακή κοινωνία και αποτελούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.
Το δικαστήριο έκρινε ότι παρόλο που το δικαίωμα στο γάμο αποτελεί μια ατομική ελευθερία, την οποία εγγυάται το Σύνταγμα,  αυτό δεν μπορεί να υποκαθιστά την υποχρέωση κάθε πολίτη να προστατεύει την κοινωνία και το κράτος.
Σύμφωνα με το Russia Today, περίπου 30000 Αιγύπτιοι είναι παντρεμένοι με Ισραηλινές, οι περισσότερες από τις οποίες είναι αραβικής καταγωγής, αλλά είναι η πρώτη φορά που δικαστήριο διατάζει την αφαίρεση υπηκοότητας για αυτόν το λόγο.
Το 2009 ένα διοικητικό δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός και υπουργός εσωτερικόν θα πρέπει να αφαιρούν την υπηκοότητα από Αιγύπτιους που έχουν παντρευτεί Ισραηλινές, έχουν υπηρετήσει στον ισραηλινό στρατό ή έχουν ασπαστεί τον Σιωνισμό.

Πηγή: Lawspot.gr, 12.09.2016

Write A Comment