τελευταια νεα
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Ταραχές σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών

Pinterest LinkedIn Tumblr


Εκατοντάδες πρόσφυγες που είχαν ζητήσει άσυλο στην Αυστραλία δραπέτευσαν από το κέντρο κράτησης όπου φιλοξενούνταν, στο νησί Ναούρου του Ειρηνικού, όπου ξέσπασαν ταραχές μετά την ανακοίνωση των αυστραλιανών αρχών ότι θα σκληρύνουν τη μεταναστευτική πολιτική τους.
Την Παρασκευή η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα σύνορά της για τους παράνομους μετανάστες που, εφόσον καταφέρουν να φτάσουν στη χώρα, θα απελαύνονται στην Παπούα-Νέα Γουινέα.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, οι μετανάστες, οπλισμένοι με μαχαίρια και μεταλλικές ράβδους, κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το κέντρο κράτησης. Περίπου οι μισοί από τους 500 που φιλοξενούνταν στο χώρο δραπέτευσαν ενώ πολλά κτίρια πυρπολήθηκαν, όπως ανέφερε ένας ντόπιος φωτορεπόρτερ, ο Κλιντ Ντεϊντανάνγκ.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι πρόσφυγες διαμαρτύρονταν επί περίπου τέσσερις ώρες, όταν έφτασε στο σημείο μια ομάδα κατοίκων του νησιού, οπλισμένων κυρίως με ματσέτες, για να βοηθήσουν τις αρχές να σταματήσουν οι ταραχές.
Μία εκπρόσωπος του υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν επεισόδια στο Ναούρου, στα οποία συμμετείχαν περίπου 150 κρατούμενοι επίδοξοι μετανάστες.
Πηγή: Έθνος (On line), 20.7.2013

Write A Comment