τελευταια νεα
ΤΕΧΝΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

21.4.2015: Συναυλία Οικονομικής Ενίσχυσης του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων

Pinterest LinkedIn Tumblr

Δεκαεπτά ανήλικοι έφηβοι και παιδιά. Δεκαεπτά πιτσιρικάδες που νιώθουν επιτέλους ασφαλείς, αφού πέρασαν μέσα από μάχες, βομβαρδισμούς, ναυάγια, ατελείωτο ταξίδι από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, για να γλιτώσουν. Βρέθηκαν στη χώρα μας εντελώς μόνοι, χωρίς οικογένεια. Κάποιος συγγενής τα κουβάλησε μακριά από πόλεμο, όταν οι γονείς σκοτώθηκαν σε κάποια επίθεση ή πνίγηκαν σε κάποια βάρκα λαθρέμπορου. Μερικοί κουβαλάνε τα σημάδια του πολέμου πάνω τους, αλλά τουλάχιστον εδώ μπορούν πλέον να χαμογελούν. Σήμερα βρίσκονται στο Σταθμό Εφήβων του Σ.Μ.Α., έναν από τους ξενώνες αντίστοιχων οργανώσεων που προσφέρουν συνολικά περίπου 500 (μόλις) θέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων σε όλη την Ελλάδα.

Λόγω της οικονομικής κρίσης και της λήξης της χρηματοδότησης των υποδομών αυτών από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων από τις αρχές του χρόνου (2015), ο Σταθμός Εφήβων του Σ.Μ.Α. βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή οικονομική κατάσταση, με άμεσο κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του. Αν ο ξενώνας κλείσει, οι δεκαεπτά αυτοί πιτσιρικάδες δεν θα προλάβουν να τελειώσουν το σχολείο, ούτε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, ώστε να ενταχθούν ως συμπολίτες μας στην κοινωνία. Χωρίς τη βοήθεια όλων μας, θα βρεθούν στους δρόμους της Αθήνας, απροστάτευτοι, ξανά μετανάστες.

Η εκδήλωση “Songs for Seventeen” διοργανώνεται από εθελοντές και φίλους του Σ.Μ.Α. με σκοπό την άμεση οικονομική του ενίσχυση. Τέσσερα συγκροτήματα (Playground Theory, Joanna’s Drigo, Envy Never Dies, Drama Queen) θα παίξουν live στη σκηνή του “Six d.o.g.s”. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Σ.Μ.Α.

Δείτε περισσότερα

Write A Comment